29 de Setembre: Jornada d’Oci Inclusiu

  Des de l’institut Municipal per Persones amb Discapacitat, de l’Ajuntament de Barcelona, ens fan arribar aquesta proposta de programa que volem ajudar a difondre!

DATA: eL 29 de setembre de 2017 de 12 a 14h
Us convidem el proper 29 de setembre a la presentació de la I Trobada Intersectorial per a l’impuls de l’Oci Inclusiu i l’accés a la cultura de Sants- Montjuïc. Un espai de trobada que pretén sumar potencialitats entre els agents claus del territori i el sector per la creació i aposta de nous projectes d’innovació social a favor de la promoció de l’oci inclusiu en el districte.

En aquest sentit, apostarem per fomentar noves polítiques per la diversitat que afavoreixin la reducció de barreres culturals i la promoció de la igualtat d’oportunitats i accessibilitat universal en els equipaments del districte per incrementar la participació de les persones amb diversitat funcional.
Us esperem a la Biblioteca Vapor Vell de 12h a 14h!

Confirma la teva assistència!

Programa inclusiu

PROGRAMA

11.30 · 12h Benvinguda

12 · 12.10h Presentació de la jornada

Joaquim Corral (Director Sant Pere Claver- Fundació Serveis Socials)
Maria Rengel (Directora de Serveis a les persones i al territori del districte de Sants- Montjuïc)

12.10 · 12.40h Conversa sobre La cultura i la transformació social

Roser Vilarrubí (Coordinadora Institut Municipal Persones amb Discapacitat)
Sonia Gainza (Directora Apropa Cultura)

12.40 · 13.10h Els Reptes actuals sobre l’impuls de l’oci inclusiu i la democratització de la cultura

Edgar Vinyals (President de l’Associació Saräu Director del projecte Impuls Oci Inclusiu i accés a la cultura)

13.10 · 14.00h Espai de diàleg i debat

14.00 · 15.00h Refrigeri i aperitiu Networking


Objectius
per engegar el primer anell impulsor de Sants Montjuïc:

  • Analitzar conjuntament el marc d’oportunitats de les planificacions de les administracions públiques.
  • Compartir els elements més destacables del treball desenvolupat amb les Federacions Dincat, Ecom, SMC i Veus per la definició de les funcions i accions del Centre de Recursos d’Oci i Accés a la Cultura (CROAC), que preveu desenvolupar pilotatges a diferents territoris de Catalunya a partir de 2019.
  • Identificar les necessitats coexistents entre els diferents agents del districte, els actius i les potencialitats de l’anell impulsor, així com els reptes que planteja aquest projecte cooperatiu d’innovació social.
  • Presentar els projectes per promoure la participació a la comunitat mitjançant l’oci i la cultura: plans d’accessibilitat i disseny per a tothom, grups per l’ autogestió del temps lliure i xarxa de suports per l’oci i la cultura de Sants- Montjuïc. Presentació calendari d’accions previst, el finançament disponible.
  • Generar el primer espai intersectorial de consulta, debat i reflexió per començar a definir les prioritat d’actuació durant els propers anys.

T’interessa?

Aquesta trobada va adreçada a agents claus de les principals organitzacions de referència del districte que configureu l’anell impulsor del projecte:

  • Entitats i serveis que atenen persones amb discapacitat/diversitat mental, Intel·lectual, sensorial o física. (CROAC), que preveu desenvolupar pilotatges a diferents territoris de Catalunya a partir de 2019.
  • Entitats i equipaments culturals de proximitat: Centres Cívics, Museus, Biblioteques, Casals de Barri, Associacions culturals.
  • Personal tècnic del districte: responsables de les àrees d’atenció a les persones, cultura, discapacitat/diversitat funcional, joventut, dones, serveis socials bàsics i especialitzats i centres atenció primària.
  • Organitzacions, entitats i empreses del territori: Associacions de comerciants i restauradors/es, Associacions veïnals, Parròquies, Centres Socials Okupats, Centres de formació professional, entre d’altres.

Us hi esperem!

   Lloc

   Biblioteca Vapor Vell 
   Passatge del Vapor Vell, 1, 08028 Barcelona
   Tel. 934 097 231  

   Hora:
   · De 12 a 14h

 
   Com arribar:
   · Metro – Plaça de Sants /L1-L5

   Confirma assistència:
   Aforament limitat per ordre d’inscripció
   ociinclusiu@spcsocial.org


Veure a on al mapa    

Tags: ,